• Ambulante begeleiding
  • Inval en vervanging activiteiten en pedagogisch begeleider
  • Stervensbegeleider
  • Transpersoonlijk psychosociaal therapeut
  • BIM - Muzikant - Sacrale dansen Kringdansen

Wat is BIM?

BIM is met attributen op het lichaam muziek weergeven. Je beleeft de muziek op je lichaam. Door bijvoorbeeld sterk-, vlug of langzaam op het lichaam te voelen kan je muziek beleven.

Dit wordt begeleid door geur en tastbare materialen.  De beleving van de muziek, zoals maat, ritme en intentie wordt op het lichaam voelbaar gemaakt.

Alle zintuigen worden aangesproken: ruiken, voelen, zien en horen. De cliënt hoeft zelf niets te doen en gaat beleven wat er gebeurd. Tijdens de sessies word ingespeeld op de reacties van de cliënt.

 

Deze methode word veel toegepast bij mensen met een verstandelijke beperking, lichamelijk beperking en ook  ouderen. De ervaring leert dat mensen met emotionele blokkades, ADD, concentratiestoornissen, burn out klachten, ASS en depressie ook baat kunnen hebben bij deze methode. De ervaring is dat BIM ontspannen werkt en een vreugdevolle beleving kan zijn.

In mijn werk als activiteiten begeleider heb ik ervaring kunnen op doen door wekelijks de BIM methode toe te passen. Mensen genieten er van. Uitbundige en meer ingetogen muziek wisselen elkaar af. De methode kan ik aanpassen bij de behoefte van de cliënt.

Op afspraak kan ik bij je komen om de BIM methode uit te voeren. Muziek en attributen neem ik mee. De BIM sessie duurt ongeveer 45 minuten. 

 

In 2019 volgde ik de BIM training bij Patrick Meuldijk (oprichter BIM methode). Bij de eerste kennismaking met BIM was ik blij verast. Wat een geweldige vorm van bewegen, ook voor mensen die zelf niet meer kunnen bewegen met hun lichaam. Met plezier heb ik de training gevolgd.