• Ambulante begeleiding
  • Inval en vervanging activiteiten en pedagogisch begeleider
  • Stervensbegeleider
  • Transpersoonlijk psychosociaal therapeut
  • BIM - Muzikant - Sacrale dansen Kringdansen

Over Motus en Ruth

Werk gebied: Groningen en Drenthe

Ik ben Ruth van Dalen oprichter en eigenaar van de praktijk Motus-Ruth.   

Motus betekent beweging.

De werkzaamheden die ik aanbied in deze praktijk zijn er op gericht mensen te ondersteunen in beweging te zijnIn beweging zijn kan op verschillende lagen.  Als voorbeeld: 

 Ambulante begeleiding

Ondersteuning en begeleiding kan je soms gebruiken om de beweging te maken thuis zelfstandig te kunnen blijven wonen.

Stervensbegeleiding

Innerlijke beweging, zoals bij het sterven. Wanneer je hoort dat je behandeling gestopt is en je levenseinde nadert komt er veel op je af.

BIM

Er wordt bewogen op en rond jouw lichaam. Muziek brengt je (innerlijk) in beweging.

Sacrale Kringdansen

in beweging zijn met je lichaam , zoals bij het samen dansen in de kring.

Trans persoonlijke therapie

Wanneer je vast loopt en tot stilstand komt uit zich dat veelal in depressie. Je zit op een kruispunt, een ontwikkeling crisis. Kom in beweging en onderzoek je zelf wat heeft dit je te vertellen?

 

De veelzijdigheid van werkzaamheden die ik onderneem komen door mijn werk en levenservaring.  Ik heb niet stil gezeten en ben in beweging. Geboren in 1961. Buschauffeur, Moeder, Partner, Dansdocent, Muzikant, Therapeut, Begeleider en… levenservaring, hierdoor ben ik gevormd door wie ik nu ben.

Mensen ervaren mij als spontaan, empathisch, praktisch, vrolijk, gezellig, creatief, muzikaal, en … Graag maak ik kennis met je, zodat je zelf kunt ervaren wie ik ben en wat ik voor je kan betekenen.

 

Hobby’s : muziek maken dwarsfluit, accordeon, harp en piano. Motorrijden, wandelen, dansen, lezen, tuinwerkzaamheden, werken met wol: wandkleden en figuren, verzorgen van dieren, televisie kijken.